Barnmorskan Carina Jung, vinnare av biljett till Konferens Reproduktiv hälsa 2023.

Våga ta plats

Barnmorskan Carina Jung, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg vann sin konferensbiljett i Svenska Barnmorskeförbundets utlottning till medlemmar.

Grattis Carina, du är en av vinnarna!
Har du varit på konferens Reproduktiv hälsa tidigare?

För två år sedan och det var ju efter pandemin, så den konferensen var väldigt efterlängtad. Det här året har jag sett fram emot att få ta del av ny forskning och så klart är den sociala biten viktig: att få träffa barnmorskor från hela landet.

Hur många barnmorskor är här från er klinik?

Vi är sju barnmorskor på konferensen och två barnmorskor från vår klinik, Pia Vikner och Lisa Goldkuhl, presenterar sin forskning, så det känns extra roligt.

Temat för årets konferens är ledarskap. Vad tänker du kring temat?

Jag tycker att det är jättebra. Som barnmorskor behöver vi vara trygga och kunna arbetsleda både oss själva och teamet. Att våga ta plats och stå för förändring och förbättring tänker jag ingår i att vara en bra ledare.

Vilka är dina intryck från konferensen?

Jag uppskattade Evas välkomsttal. Hon är empatisk och trygg och jag gillar att barnmorskeförbundet står starkt och tydligt. Hannah Dahlbäck är så klart inspirerande. Att hon tar fajten och det politiska, det imponerar.
Och Susanne Åhlund, Chief Midwifery Officer, äntligen säger jag!

Jag tycker att det har varit många intressanta föredrag och den kommande studien Picrino ska bli spännande att följa eftersom jag brinner för att kunna ge stöd och saknar verktyg för att kunna dokumentera närvaro och stöd. Intressant var även rummets betydelse för kvinnors upplevelser och att man såg en minskning av epidural hos kvinnor som födde i forskningsrummet i studien Room4birth. Jag uppskattade också presentationen av att det finns en ökad risk för stora bristningar hos kvinnor som utsatts för kvinnlig könsstympning.