Barnmorskan Åsa Zetterberg.
Barnmorskan Annika Kalmteg.
Barnmorskan Cecilia Brûggemann.
Barnmorskan Linda Lännqvist.
Barnmorskan Annika Ekström.
Barnmorskan Hanna Ulfsdottir
Barnmorskan Sofia Vähäsalo. Foto Svenska Barnmorskeförbundet
Konferens Reproduktiv hälsa i Karlstad 2023.

Härlig stämning i Karlstad!

Konferensen Reproduktiv hälsa i Karlstad samlade över 500 barnmorskor från hela landet. Vad tar du med dig från konferensen?

”Jag tycker att det är härligt att vara här. Jag blev helt överväldigad av Franka Cadées föreläsning. Att få lyssna till barnmorskor som har viktiga och ledande positioner ger mig så mycket. Det är oerhört inspirerande. Tillsammans kan vi göra vad som helst.”
Åsa Zetterberg, Huddinge sjukhus, Stockholm.

”Det har varit väldigt trevliga och intressanta föreläsningar och så klart var det roligt att träffa alla kollegor. Franka Cadées föreläsning var otroligt upplyftande!”.
Annika Kalmteg, Blekingesjukhuset, Karlskrona.

”Jag var väldigt nervös eftersom jag skulle presentera min studie. Men det gick faktiskt bra och det var väldigt roligt, kanske mest efteråt. Det är otroligt härlig stämning på konferensen!”. Cecilia Brûggemann, Linköpings universitet, Östergötland.

”Det har varit väldigt bra lokaler och en härlig stämning. Jag jobbar med både amning, bb och förlossning och har hunnit med mycket föreläsningar kring det. Det allra bästa har varit konferensens keynote speakers.”
Linda Lännqvist, ordförande lokalföreningen Örebro.

”Det har varit en stor variation. Det mest intressant var nog Maja Larssons föreläsning. Hon berättade ur ett icke vetenskapligt perspektiv och det var fascinerande att få en inblick i hur barnmorskans identitet har formats och påverkats utifrån ett historiskt perspektiv.” Annika Ekström, Avestahälsan, Avesta.

”Jag tar med mig att det finns väldigt många kompetenta doktorander som bidrar med viktig forskning och att det ser ljust ut för barnmorskeforskningen framöver. Det har varit en fantastisk stämning. Engagemanget och kraften i kombination med uppmaningen att barnmorskor ska leda sig själva känns hoppfullt och lovande.”
Hanna Ulfsdottir, Karolinska Institutet, Stockholm.

”Helt klart alla möten med barnmorskor från hela landet! Det har varit ett perfekt tillfälle för att nätverka och mingla.”
Sofia Vähäsalo, Värmlands barnmorskeförening, Karlstad förlossning

___________________________________________________________

Mer om Konferens Reproduktiv hälsa 2023