Svenska Barnmorskeförbundet förbereder konferens Reproduktiv hälsa 2021. Förbundsstyrelsen och styrelsen i Stockholms lokalförening under ledning av vice ordförande Erica Solheim.
Konferens Reproduktiv hälsa 19 oktober 2021
This is a Good Day spelar på konferens Reproduktiv hälsa 19 oktober 2021.
Konferens Reproduktiv hälsa 2021
Margot Wallström invigningstalar om kvinnoliv och fred på konferens Reproduktiv hälsa 19 oktober 2021 i Stockholm.

Överallt barnmorskor!

För några år sedan skrev jag i inledningen till artikeln om Barnmorskeförbundets konferens på Munchenbryggeriet: Barnmorskor, barnmorskor, barnmorskor. Överallt barnmorskor. I en tid som ännu skuggas av pandemin känns det överväldigande att kunna återupprepa denna inledning:

Barnmorskor, barnmorskor, barnmorskor. Överallt barnmorskor!

Reproduktiv hälsa 19 oktober 2021

Dagen dyker rätt in i vad som skulle kunna kallas aktiv fas. En grupp barnmorskor från Stockholms lokalförening spurtar tillsammans med förbundsstyrelsen för att allt ska vara på plats när deltagarna till den första live-konferensen efter pandemin går av stapeln. Planeringen finslipas och arbetsuppgifter fördelas, lådor och pinaler flyttas till rätt plats i rask takt under ackompanjemang av  trumrytmer från bandet This is a Good Day som gör sig redo för sitt introgig.

Entrén fylls på med barnmorskor från när och fjärran, som återser varandra i kramar eller covidsäkrade hälsningsvarianter medan utställarna gör sig redo för nyfikna barnmorskor.

Sedan drar konferensen igång. Live blandat med digitalt, medryckande musik, dans och glädje blandat med det djupaste allvar. Och Margot Wallströms ord om jämställdhet och jämlikhet och om vad den feministiska kraften betyder påminner om hur livsviktig barnmorskan och även denna konferens är.