Barnmorskan Helén Bengtsson på förbundsstämman 23 maj 2023.
Barnmorskan Helén Bengtsson styrelseledamot Svenska Barnmorskeförbundet

Ny i förbundsstyrelsen: barnmorskan Helén Bengtsson

Tack för förtroendet! Jag ser verkligen framemot detta uppdrag och hoppas på att kunna bidra med min kunskap, erfarenhet och engagemang.

Jag visste redan vid 10 års ålder att det var barnmorska jag ville bli. Det tog dock lite tid att nå dit. Provade lite olika jobb som ung, födde mina tre söner och då blev det ännu tydligare att jag ville bli barnmorska! Så 1996 började jag läsa till sjuksköterska, bodde då i Göteborg och kunde söka direkt efter sjuksköterskeexamen till barnmorskeutbildning på Göteborgs universitet. Under barnmorskeutbildningen flyttade familjen till Läckeby utanför Kalmar. Jag tog min barnmorskeexamen på högskolan i Kalmar 2001 och har sedan dess varit anställd på kvinnokliniken i Kalmar. Jag har framför allt jobbat som förlösande barnmorska. Vi roterar så BB, BB-mottagning, obstetrisk-mottagning och antenatalvård ingår. Har varit avdelningschef på förlossning/BB under 3–4 år men det fungerade inte för mig.

Nu jobbar jag 50 procent administrativt och 50 procent som koordinator på förlossningen. Har fackliga uppdrag som förtroendevald /skyddsombud på arbetsplatsen och representerar SRAT på sjukhusnivå och som huvudskyddsombud.

Jag är engagerad och vetgirig. Positiv och en lagspelare. Tillsammans kan vi! Har ett brett intresse för kvinnohälsa och ser fram emot att i förbundsstyrelsen bidra till att driva våra frågor i olika forum.

Helén Bengtsson

Svenska Barnmorskeförbundet förbundsstyrelsen 2023.