Nina Damberg barnmorskestuderande Linnéuniversitetet Kalmar.

Blivande barnmorskans dagbok – Nina Damberg Del 9: Zoomavslutning

Blivande barnmorskans dagbok – från start till mål. Följ barnmorskestuderande Nina Dambergs resa från start till mål när hon bloggar om hur det är att bli barnmorska.

Zoomavslutning juni 2020

Termin två av tre är genomförd och jag nyper mig själv i armen. Denna gång utan obligatoriskt mysig skolavslutning och häng med klasskompisar i någon park. Ett samtal via Zoom och ett hejdå, ha en fin sommar i mun på varandra och sen trycker man på krysset och allt blir plötsligt tyst.

Min mamma frågade mig hur allt känns nu när det bara är en tredjedel kvar av utbildningen och jag tycker det känns rätt läskigt helt ärligt. Det har liksom gått både snabbt och i slowmotion samtidigt på något lustigt vis. Att om ett halvår står vi förhoppningsvis i Kalmar med diplom i handen, brosch på bröstet och barnmorskeexamen är därmed ett faktum. Jag känner mig knappast redo och kommer för alltid vilja ha mina handledare bredvid min sida under förlossningar. Erfarna barnmorskor som jag kan bolla tankar och idéer med.

Åter till fredag och sista tentamen innan sommaren, därefter måndag och tre dagars intro på sommarjobbet, sen fyra dagar i sträck med patienter som behöver antibiotika och smärtlindring. Kontroller och information blandas med hög puls och varma lokaler. En kastas åter in i sjuksköterskeyrket och snabbt rusar man runt för att försöka pussla ihop ett evigt tiotusenbitars pussel utan tydliga kantbitar eller nyansskillnader.

Efter att i princip inte kunnat planera en sommar över huvud taget så köpte vi oss en stor bil som vi håller på att bygga om till en campervan. Absolut ännu en sak att lägga till på ”att göra listan” men mera som en snäll kul sak som man kan rymma iväg med. Jag tycker om vårt liv himla mycket men kan också bli helt galen av att se och göra samma saker dag ut och dag in. Drömmer ofta om att bryta upp och att flytta någon helt annanstans så bilen blir ett slags mellanting. Jag är så glad att vi kommer att få resa inom Sverige. Ansvarsfullt såklart. Och så är det snart midsommar! Min favorithögtid på året. Då ska jag dricka rosa bubbel samtidigt som jag äter ohälsosamma mängder ost och så tänkte jag ha massor av blommor i håret.
Det ska bli så härligt, livet blir ju lite lättare när solen skiner på en och värmer upp en utifrån när man kämpar på insidan.

Så nu tar jag ett välförtjänt sommarlov från barnmorskestudierna och önskar alla en riktigt fin sommar!