Järvaveckan 2018. Barnmorskorna Susanne Åhlund och Eva Nordlund, vice ordförande i Svenska Barnmorskeförbundet. www.barnmorskeforbundet.se
Barnmorskan Eva Nordlund, vice ordförande Svenska Barnmorskeförbundet. Järvaveckan 2018.
Barnmorskorna Susanne Åhlund och Eva Nordlund, Svenska Barnmorskeförbundet på Järvaveckan 2018.

Svenska Barnmorskeförbundet på Järvaveckan

Under Järvaveckans första dag i lördags (9/6) fanns Svenska Barnmorskeförbundet på plats för att delta i ett panelsamtal om aborträtten nationellt och internationellt.

Seminariet inleddes med visning av en dokumentärfilm om den utsatta situation för kvinnor som vill göra eller misstänks för att ha gjort abort i El Salvador. En film om abortlagen i El Salvador av filmaren Israel Benavides. Därefter bjöds det på ett panelsamtal med Eva Nordlund, en av Svenska Barnmorskeförbundets två vice ordförande, Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till kvinna, Emelie Wejderud, från Svenska Kyrkan och EU-representanten Bodil Valero (Mp).

Vi kan aldrig ta aborträtten för given och vi måste alltid bevaka denna rättighet för kvinnor både nationellt och internationellt.

Den gemensamma slutsatsen efter seminariet var: Vi kan aldrig ta aborträtten för given och vi måste alltid bevaka denna rättighet för kvinnor både nationellt och internationellt.

– Det var ett bra tillfälle för Svenska Barnmorskeförbundet att vara med och prata om detta som ingår i vår profession. Vi värnar alltid om kvinnors rättigheter, säger Susanne Åhlund, Barnmorskeförbundet andre vice ordförande, som fanns med i publiken.

___________________________________________________________

Järvaveckan 2018