Svenska Barnmorskeförbundets styrelse önskar God jul & Gott nytt år!

Ordförande har ordet: En riktigt god jul!

Jag vill önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år och fina dagar däremellan! Kanske har du trevliga stunder med familj och vänner eller arbetspass som ger stimulans och glädje. Har vi tur får vi njuta av gnistrande vinterdagar där solen tittar fram.

Jag känner tacksamhet över att ha det bra där jag bor. Jag är också oerhört glad över att ha det absolut bästa jobbet i världen! Det är ett högt tempo och även stora utmaningar med scheman för barnmorskor. Det pågår diskussioner om övermedikalisering, hemförlossningar och bristande eftervård och så vidare… Men ändå, jag älskar att vara barnmorska. Varje dag.Jag tänker nu i juletid på alla som befinner sig i krigsdrabbade områden. Att behöva föda barn under brinnande krig, att barnen svälter ihjäl eller inte får ett adekvat omhändertagande; det gör att mitt hjärta brister. Jag tror vi är många som känner så. Vi vet också att det nästan alltid finns barnmorskor mitt i krigsområdena. Jag skänker en särskild tanke till alla våra kollegor där ute i världen som kämpar för att ta hand om alla som behöver när jag själv slår mig ner med mat, presenter och i trygghet. Här hemma får vi göra vad vi kan. Vi kan lämna julklappar eller ekonomiskt bidrag till organisationer som arbetar globalt men också till fattiga i Sverige som inte får ihop till julklappar till barnen eller ens tillräckligt med mat.Med värme från oss till er alla! God jul & Gott nytt år!
Ordförande Eva Nordlund tillsammans med förbundsstyrelsen
Följ oss på Instagram.