Emilia Marttiini Johansson med sin ett dygn gamla dotter Selma.

Mamman: Jag lider med personalen

Patientberättelse: Emilia Marttiini Johansson, 33 år, första barnet.

Inne i ett av BB-rummen vilar Emilia Marttiini Johansson ut med sin ett dygn gamla dotter Selma på armen. Familjen bor i Vasastaden men valde att lista sig på Södertälje sjukhus för att de därigenom såg minst risk att bli hänvisade. Det blev en långdragen och tuff förlossning.

Under natten när familjen kom till sjukhuset upplevde de att personalen var stressade och vid ett tillfälle under natten när de ringde på klockan för att få hjälp kom ingen.
– När barnmorskan till slut fick mer tid gav hon mig stort stöd. Efter det känner jag att jag fick det stöd jag behövde.

Både Emilia och hennes man upplever att personalen verkligen ansträngde sig.

– Jag lider med personalen som hade det så stressigt under nattpasset, säger hon.