Nina Damberg barnmorskestuderande Linnéuniversitetet Kalmar.

Blivande barnmorskans dagbok – Nina Damberg Del 12: Motivationen tryter ibland

Blivande barnmorskans dagbok – från start till mål. Följ barnmorskestuderande Nina Dambergs resa från start till mål när hon bloggar om hur det är att bli barnmorska.

December 2020

Utmaningen med barnmorskeutbildningen, för min räkning, är att hålla igång glöden när motivationen sinar. Det kanske inte är det allra mest appellerande att sitta och koda in svar från enkäter till dataprogrammet SPSS eller plugga otaliga timmar dag in och dag ut men det är också en stor del av vad utbildningen handlar om. Fast jag måste dock medge att utbildningen ändå har vart mindre krävande än vad jag först hade föreställt mig. Visst har jag lagt ner mycket tid på studierna men när man läser om sådant som intresserar en så blir det inte lika tufft eller krävande. Slutsatsen blir som vanligt att det alltid finns en framsida och en baksida.

Ja, jag fick slutligen ihop mina 50 förlossningar.

Ja, jag fick slutligen ihop mina 50 förlossningar. Sista dygnet på förlossningen spenderade jag 23 timmar i lokalerna och avslutade med pompa och ståt klockan 06 och blev firad av fina kollegor. Det har varit otroligt lärorikt men det känns fortfarande otäckt att snart vara ”klar”. Och just nu går min tid mest till uppsatsskrivandet.

Stirrandet in i en datorskärm är en utmanande del av utbildningen för mig. Utanför fönstret ser jag att dagarna blir allt kortare och min inspiration sinar i takt med att löven faller. Jag orkar aldrig klä upp mig, jag ringer inga kompisar, har två veckor gammalt nagellack på naglarna och tvätthögen växer på tvären. Men jag antar att jag och Helena spurtar i mål som vanligt, vi drar i olika växlar beroende på dagsform och kommer alltid i mål. Vi har ju klarat 2020 hittills så jag är övertygad om att även en lång mörkgrå vinter inte kommer besegra oss. Igår sken solen och det var tisdag, en himla fin kombination ändå. Vi mår bra, min familj och vänner mår bra så då spelar kanske inte det otvättade håret så stor roll?